Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@11:49:45 GMT

بهترین روش‌های درس خواندن در ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۰۳۳۸۵

بهترین روش‌های درس خواندن در ماه رمضان

به گزارش جام جم آنلاین از تبیان، خرداد ۹۸ یکی از سخت‌ترین سال‌های تحصیلی برای دانش آموزان است چراکه مصادف شدن ماه رمضان با امتحانات تغییراتی را در ساعات مطالعه و خواب و تغذیه آن‌ها ایجاد کرده است لذا یکی از سؤالاتی که برای خیلی از دانش آموزان مطرح می‌شود این است که با توجه به کارکرد کند مغز در اثر گرسنگی و افت قند چگونه می‌توانند هم روزه بگیرند و هم درس بخوانند؟

نحوه مطالعه در ماه رمضان

۱- برنامه‌ریزی روزانه برای مطالعه، خوابیدن و خوردن و یا دعا و مناجات بسیار مهم است؛ این به شما کمک می‌کند تا از روز خود به بهترین نحو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌عنوان مثال: پس از بازگشت از مدرسه و دانشگاه، چندساعتی بخوابید و بعد مطالعه را آغاز کنید.

چگونه در رمضان مطالعه کنیم؟

۲- مطالعه مداوم برای چندین ساعت بدون هیچ‌گونه استراحتی قطعاً ناکارآمد خواهد بود. بعد از هر یک ساعت مطالعه، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه را به استراحت اختصاص دهید.

۳- در طول هفته، مدرسه رفتن، امتحان دادن و درس خواندن و روزه گرفتن انرژی زیادی را از شما می‌گیرد. اما آخر هفته، فرصت مناسبی برای کم کردن فشار‌ها و استرس‌های طول هفته است؛ پنجشنبه و جمعه را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید تا چند درس را هم‌زمان مطالعه کنید. بقیه هفته را هم به دوره کردن آن دروس اختصاص دهید.

بهترین کسی که می‌تواند ساعت مطالعه را تشخیص دهد، خود شما هستید چراکه برخی افراد شرایط و تمرکز درس خواندن در شب را ندارند و بالعکس برخی هم نمی‌توانند از خواب ظهر بگذرند. اما ساعت مطالعه در ماه رمضان کمی متفاوت است و به دلیل خالی بودن معده، فشارخون به مغز کاهش پیدا می‌کند و خیلی نمی‌توانید مثل حالت عادی برنامه‌ریزی کنید. دو روشی که در ادامه می‌آید شاید بتواند به شما کمک کند:

روش اول: از ساعت ۲۲:۳۰ تا ۳:۳۰ بخوانید و بعد از سحری خوردن و نمازخواندن، مطالعه را آغاز کنید؛ مثلاً برنامه‌ریزی کنید که از ساعت ۵ تا ۶:۳۰، ۷ تا ۸:۳۰، ۹ تا ۱۰:۳۰، ۱۱ تا ۱۲:۳۰، ۱۳ تا ۱۴:۳۰ مطالعه نمایید؛ دقت کنید میزان استراحت، بستگی به توانایی‌های شما دارد؛ ممکن است برای فردی ۱۰ دقیقه استراحت کافی باشد و برای فرد دیگر نیم ساعت.

با توجه به این برنامه‌ریزی شما می‌توانید ۵ الی ۶ ساعت مطالعه مفید داشته باشید و ساعت مطالعه را حتی می‌توانید تا ساعت ۴ بعدازظهر ادامه دهید، اما پس‌ازاین، چندساعتی را به استراحت و خواب اختصاص دهید تا هم بی‌خوابی شب را جبران کنید و هم گرسنگی را کمتر احساس کنید؛ بعد از ۲-۳ ساعت خواب، زمان باقی‌مانده تا افطار را به دوره کردن دروس و یا خواندن دروس عمومی و سبک اختصاص دهید.

روش دوم: یک ساعت بعد از افطار مطالعه را آغاز کنید؛ مثلاً از ساعت ۲۲ تا ۲۳:۳۰، ۱۲ شب تا ۱:۳۰، ۲ تا ۳:۳۰ را مطالعه نمایید؛ در این صورت شما از افطار تا سحر حدود ۳ الی ۴ ساعت مطالعه می‌کنید، اما این میزان مطالعه کافی نخواهد بود لذا بعد از خوردن سحری، ۳ الی ۴ ساعت بخوابید و مجدداً در ساعات اولیه صبح که احساس گرسنگی کمتر و انرژی بیشتری برای درس خواندن دارید، مطالعه را ادامه دهید؛ بعد از ۴ ساعت درس خواندن، می‌توانید دوباره برای جبران کمبود خواب شبانه، چندساعتی را بخوابید و زمان باقی‌مانده تا افطار را به دوره دروس و یا مطالعه درس‌های سبک اختصاص دهید. این زمان‌بندی مطالعه برای دانش‌آموزانی که بعد از افطار دچار ضعف و بی‌حالی نمی‌شوند، بهترین ساعت مطالعه است چراکه به دلیل مصرف کالری، سطح قند خون برای عملکرد مغز در بالاترین سطح است.

- دقت کنید که در هر دو روش توانایی‌های خود را بسنجید و به‌هیچ‌عنوان در زمان گرسنگی شدید، فعالیت درسی یا مغزی نداشته باشید چراکه اثرات مخربی بر مغز خواهد داشت و در این صورت تنها زمانتان را از دست خواهید داد بدون آنکه مطلبی را یاد بگیرید.

- از هر روشی که استفاده می‌کنید، سعی کنید تا ظهر (حدود ساعت ۲ الی ۳) نهایت استفاده را ببرید و بعدازظهر از مغزتان کمتر کار بکشید، زیرا در این ساعت گرسنگی به اوج خود می‌رسد و قند خون و به‌مراتب سطح یادگیری، کاهش پیدا می‌کند.

وظیفه والدین در زمان امتحانات

۱- دانش آموزان در زمان امتحانات به فضای یادگیری دلگرم‌کننده و دور از حواس‌پرتی مانند تلویزیون یا صدای بلند احتیاج دارند. والدین باید در این مدت شرایط خانه را به‌گونه‌ای فراهم کنند تا فرزند محصلشان احساس آرامش داشته باشد؛ مثلاً مهمانی دادن را به بعد از امتحانات موکول کنند و یا اگر با دعوت شدن به مهمانی فرزندتان احساس تنهایی می‌کند و قرار است دلش پیش شما باشد، بهتر است از رفتن به آن مهمانی صرف‌نظر کنید.

۲- به فرزندتان امید دهید تا با نرژی بیشتری درس بخواند مثلاً این اطمینان را به او بدهید که بعد از ماه رمضان و پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز امتحانات، برای رفع خستگی به تفریحاتی همچون کوه‌نوردی، پارک و یا مسافرت چندروزه خواهید رفت.

۳- در برنامه‌ریزی درسی فرزندتان دخالت نکنید او بیش از شما هم سنگینی و سبکی درسش را می‌داند و هم توانایی‌های یادگیری خود را در بعد از افطار و سحر می‌سنجد. تأکید‌های بیش‌از حد و امر و نهی‌های مکرر تنها می‌تواند فرزندتان را از درس خواندن دل‌زده کنید؛ به‌جای سرزنش کردن، فرزندتان را تأیید و تشویق کنید که باوجود روزه‌داری، از درس خواندن غافل نمی‌شود.

خوردنی‌های ایام امتحان و ماه رمضان

- در وعده سحر از قند‌های مرکب مانند نان، برنج و ماکارانی استفاده کنید این مسئله از افت قند در طول روز جلوگیری می‌کند.

- کلسیم و فسفر باعث افزایش انرژی در بدن می‌شود لذا با توجه به اینکه در طول ماه رمضان تعداد وعده‌های غذایی کمتر می‌شود، از خوردن شیر و ماست غافل نشوید.

- بعد از افطار حتماً از مواد غذایی حاوی ویتامین B و ویتامین E نظیر آجیل و گردو استفاده نمایید این مواد باعث افزایش تمرکز و بالا رفتن حافظه می‌شود.

در فاصله افطار تا سحر ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید؛ آب باعث جلوگیری از سردرد می‌شود و در طول روز نیاز‌های بدن را تأمین می‌کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: امتحانات ماه رمضان مطالعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است

به گزارش خبرگزاری مهر، میر شمس الدین فلاح هاشمی؛ مدیرعامل نشر صاد درباره حال و هوای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال‌های گذشته گفت: معتقدم به جز ایام کرونا و ایام خاص، نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و می‌توان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان (کودک و نوجوان و بزرگسال) در همه غرفه‌ها دیدنی است و در واقع می‌توان گفت، نمی‌توان در جای دیگر آن را سراغ داشت. با وجود نمایشگاه‌های استانی، نمایشگاه کتاب تهران همواره از جمله رویدادهای مهم فرهنگی ادبی و علمی کشور است و حس بسیار زیبایی میان مردم ایجاد می‌کند و این شلوغی و این شور مردم نسبت به کتاب علی‌رغم مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ستودنی است.

وی افزود: من تجربه حضور در نمایشگاه کتاب استانبول را نیز دارم و باید بگویم با نمایشگاه کتاب تهران قابل مقایسه نیست و اگر هر کدام از کتاب‌دوستان کشورهای همسایه سری به نمایشگاه کتاب ایران بزنند واقعاً شگفت‌زده خواهند شد. پس نمایشگاه کتاب ما نسبت به نمایشگاه‌های کتاب کشورهای دیگر مانند ترکیه برتر است و این جمله را که مطالعه کمتر شده، نقض می‌کند چرا که مطالعه همواره بوده است. شاید که قدرت خرید مردم کمتر شده باشد ولی کتاب همیشه جایگاه خودش را داشته است.

مدیرعامل نشر صاد در ادامه سخنان خود گفت: مردم هیچگاه با کتاب و کتابخوانی قهر نبوده‌اند. اگر کتاب، کتاب خوبی باشد از زیر سنگ هم که شده باشد، مردم آن را تهیه کرده و مطالعه می‌کنند و به دستش می‌آورند حتی اگر دست دوم باشد. شاهد هستم کتاب‌های خوب دست به دست می‌شوند و به خاطر قیمت‌شان نوبتی خوانده می‌شوند و ناشران بعضاً کتاب‌های پرفروشی دارند، بنابراین مردم با کتابِ خوب همواره در آشتی هستند. کتاب‌های خوبی نیز داریم ولی در مقایسه با کتاب‌های سال‌های گذشته به خصوص در زمینه علوم انسانی و تألیفی کمی افول داشته‌ایم که این به مدل آموزش در دانشگاه‌ها برمی گردد.

فلاح هاشمی درباره اینکه اگر نمایشگاه تبدیل به یک سوژه جهت گردشگری ادبی شود چه اتفاقی برای صنعت نشر رخ می‌دهد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و تقریباً افتاده است ولی باید تمامی ارگان‌های ذی‌ربط به میدان بیایند، از شهرداری گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند. باید فضا را برای بهار کتاب ایران مهیا کرد تا کسی که از شهرستان می‌آید و چند روز در تهران مقیم می‌شود یا حداقل از صبح تا غروب می‌آید و در نمایشگاه حضور دارد برایش یک خاطره به یادماندنی خلق شود. یعنی از موارد تفریحی گرفته تا مدل عرضه و معرفی کتاب، فکر شده باشد. نمایشگاه کتاب این ظرفیت را دارد. حتی قهرمان کتاب‌ها این ظرفیت را دارند تا از این فرصت استفاده و گردشگر خارجی را جذب این اتفاق سالانه کنیم.

کد خبر 6095672 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • جدول فیلم‌ های امروز تلویزیون، شنبه ۱۵ اردیبهشت + ساعت پخش
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • تونی خان در واکنش به مزخرف خواندن AEW توسط گلدبرگ: رو در رو چیز دیگری گفته بود!