Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@19:15:15 GMT

قیچی و زمان در دست شماست

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۰۶۵۰

قیچی و زمان در دست شماست

کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - نفیسه مجیدی‌زاده:
گاهی دلم می‌خواهد یک قیچی بردارم و زمان را قسمت کنم؛ جوری که هیچ لحظه‌ای هدر نرود، جوری که بعد از پایان کار، کلی زمان از دست رفته روی دستم نماند که مجبور باشم زمان را مثل خرده‌کاغذهای باقی‌مانده از یک کاردستی، دور بیندازم.

اما بريدن زمان به همين راحتي‌ نيست؛ بايد دقت کنم براي هر روز زمان را مدل خاصي ببرم، تکه‌هاي زمان در هر فصل و هرروز با هم فرق دارد، تابستان و زمستان با هم فرق دارد، روزهاي درسي و روزهاي تعطيل هم متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وقتي قيچي و زمان دست ماست اين که آخر کار، چه دربياييد با خودمان است. اين‌که چه‌قدر کار روي زمين بماند و چه‌قدر وقت هدر برود با خودمان است، اين‌که هرروز سر وقت يا با تأخير به مدرسه و يا سرقرارهايمان برسيم با خودمان است.

اما وقتي زمان درست تقسيم بشود، نه فقط در زندگي شخصي که روي شهر و رفتارهاي شهروندي هم اثر مي‌گذارد. تقسيم‌بندي زمان، بخشي از زندگي شهري است. پس مي‌توانيم زمان روزانه‌ي خود را مديريت کنيم.

فقط يادمان باشد اين تقسيم‌بندي زماني، بيش از حد فشرده نباشد و انعطاف‌پذير هم باشد تا در صورت بروز يک اتفاق، کل برنامه‌ريزي به هم نخورد. بنابراين زماني را براي اتفاق‌هاي پيش‌بيني‌نشده خالي بگذاريم.

 

فهرست اوليه

قبل از هرچيز بايد خودمان را بشناسيم و بدانيم که لحظه‌هاي هرروز ما چه‌طور سپري مي‌شوند. پس لازم است گزارشي روزانه و يا هفتگي از کارها و فعاليت‌هاي خود تهيه کنيم. براي يک هفته هرفعاليتي، از درس‌خواندن گرفته تا خواب بعدازظهر و لحظه‌هايي که در فضاي مجازي مي‌گذرد و... را يادداشت کنيم.

بعد از آن مي‌توانيم وضعيت وقت و كارهاي خودمان را مرور کنيم و کارهاي مفيد و لحظه‌هاي هدر رفته را از هم جدا کنيم تا بتوانيم درست برنامه‌ريزي كنيم.

در اين قسمت فعاليت‌هاي ضروري روزانه و فعاليت‌هاي غيرضروري و حتي فعاليت‌هاي مضر را از هم جدا کنيم. تشخيص فعاليت‌ها و حتي تفريح‌هاي ضروري و مهم از بقيه‌ي کارها، بسيار بااهميت است و در تنظيم يک برنامه‌ي‌ موفق در زندگي ما مؤثر است.

ملاک تشخيص هم زياد سخت نيست. مي‌توانيم شاخصي انتخاب کنيم، مثلاً کارهايي که ما را به سمت رخوت و تنبلي مي‌برند و يا از وظيفه‌ي اصلي يعني درس‌خواندن باز مي‌دارد و يا حتي باعث مي‌شود دير به قرارهايمان برسيم و بدقول باشيم و... به بخش غيرمفيدها مي‌روند.

 

جامانده‌ها

در مرحله‌ي دوم فهرست نيازهاي روزانه را مي‌نويسيم. در اين فهرست فعاليت‌هايي قرار مي‌گيرند که تا به حال انجام آن‌ها لازم بوده و به هر دليلي از آن دور مانده‌ايم؛ مثل مرور درس‌ها، کتاب‌خواندن، استراحت، تفريح و...قرار مي‌گيرند.

اين‌جا تعدادي فعاليت ثابت داريم مثل غذاخوردن، درس‌خواندن، نمازخواندن و... و فعاليت‌هايي که هرروز تکرار نمي‌شوند و متغيرند مثل قرار با دوستان، برخي تفريح‌ها و احتمالاً مطالعه‌ي غيردرسي و...

اگردر اين مرحله بتوانيم زماني را که براي هرکاري مي‌گذاريم، محاسبه کنيم مثلاً اتوکشي لباس‌ها يا وقتي که قبل از بيرون‌رفتن از خانه براي آماده‌شدن صرف مي‌کنيم و... برنامه‌ريزي مؤثرتري خواهيم داشت.

 

اولويت‌بندي

حالا نوبت اولويت‌بندي است و تهيه‌ي فهرست نهايي؛ اين‌جا کارهاي داراي اولويت را که زمان بيش‌تري مي‌برند، بالاي فهرست مي‌نويسيم و کارهاي كم‌اهميت‌تر را در پايين فهرست.

بهتر است هرروز کارهاي مهم‌تر را زودتر از بقيه انجام دهيم تا اگر اتفاقي برنامه‌ي روزانه‌ي ما را به هم زد نگران انجام وظايف مهم نباشيم. اين وظيفه‌ي مهم مي‌تواند درس‌خواندن براي امتحان فردا باشد و يا کار مهمي که والدين از ما خواسته‌اند.

در اين قسمت، وقت‌شناسي و زمان‌بنديِ درست، بسيار مهم است. اين‌که هرفعاليتي را در زمان خودش انجام بدهيم به ما کمک مي‌کند که از زمان عقب نمانيم.

در اين زمان‌بندي لازم است به نيرو و روحيه‌ي خودمان هم نگاهي داشته باشيم. گاهي ممکن است در ساعت‌هايي از روز روحيه‌ و يا توان انجام يک فعاليت مهم را نداشته باشيم، بنابراين مي‌توان با يک جابه‌جايي مختصر با آرامش بيش‌تري به کارهاي روزانه‌مان برسيم.

 

هدررفتني‌ها

مرحله‌ي چهارم اين است: اگر با همه‌ي اين زمان‌بندي‌ها، باز هم دير به کارها و قرارهايتان مي‌رسيد، لازم است عواملي را بشناسيد كه باعث هدر رفتن وقت‌‌ مي‌شوند، عواملي مثل تلفن، شبکه‌هاي مجازي، سروصدا، تلويزيون، و...

البته قرار نيست تفريحاتمان را کنار بگذاريم براي هرکدام از اين‌ها مي‌توان زمان مشخصي را در نظر گرفت اما اگر هرکدام از اين‌ها بي‌موقع وارد لحظه‌ها شوند و وقت را هدر بدهند نياز به بازنگري دارند.

 

آخر

حالا روز به پايان رسيده 20 دقيقه وقت بگذاريم و روزمان را مرور کنيم؛ کارهاي ناتمام و انجام نشده را پيدا کنيم. کارهاي ناتمام را تمام کنيم يادمان باشد کارهاي ناتمام بخش مهمي از ذهن ما را به خود مشغول مي‌کنند.

بعد از آن براي کارهاي انجام نشده دوباره برنامه‌ريزي کنيم و با اين تکنيک ذهنمان را از دغدغه‌ي فعاليت‌ها و وظايف ناتمام و انجام نشده، پاک کنيم.

 

در همین زمینه: آرامش و دقت با بازی! سیاره‌ی با ارزش من بازی،‌ تعامل، تنهایی بی‌حوصلگی و راه‌های مواجهه با آن

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۰۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با نظام بانکی شوخی ندارد

ایسنا/اصفهان سخنگوی دولت گفت: اگر سال‌های سال بانک‌ها عادت کردند هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند زمان می‌برد آنها را در مسیر درست ببریم.

علی بهادری جهرمی در جلسه شورای اداری شهرستان گلپایگان اظهار کرد: باید بتوانیم تورم نرخ مسکن را مهار کنیم، در این راستا در طرح نهضت ملی مسکن آورده دولت زمین است و تا جایی که می‌توان باید زمین‌های تک واحد و ویلایی به متقاضیان داده شود. اگر همه دست به دست هم دهیم جهش تولید که گفته مقام معظم رهبری است اتفاق خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه منابع را به سمت اولویت‌ها سوق دهید، ادامه داد: تجارت خارجی ما در فروردین‌ماه سال جاری در مجموع ۱۰.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشته، پس تبادلات ارزی دارد انجام می‌شود و حال منابع ارزی کشور خوب است.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از نهضت‌های دولت تکمیل پروژه‌ها و قوانین نیمه تمام است، گفت: سال گذشته سه موسسه مالی اعتباری ناسالم بدون اینکه اتفاق خاص اجتماعی و اقتصادی رخ دهد، منحل شد که نشان می‌دهد دولت اهل شعار نیست، بلکه اهل عمل است. نظام بانکی متوجه شده است دولت با آنها شوخی ندارد و با هر تخلفی برخورد می‌کند. این دولت اهل اراده و تصمیم است. مصمم هستیم منابع بانکی را به سمت حوزه‌های تولید و مولد سوق دهیم.  

بهادری جهرمی تصریح کرد: زمانی که این دولت شروع به کار کرد تورم تولید کننده ما ۱۰۳ درصد بود که به سختی این عدد اکنون به حدود ۲۳ درصد رسیده است. برخی‌ها فکر می‌کنند که در دهه ۹۰ فقط در حوزه اقتصادی مشکل داشتیم، اما در حوزه اجتماعی، فرهنگی و... هم قابل دفاع نبوده است، حل این موضوعات زمان می‌برد و باید درباره اینکه در دهه ۹۰ چه گذشته است کتاب‌ها نوشت. اگر سال‌های سال بانک‌ها عادت کردند هر کاری دلشان می‌خواهد انجام دهند زمان می‌برد که آنها را در مسیر درست ببریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص شد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بسیج سازندگی با کم‌ترین هزینه کارهای بزرگ انجام می‌دهد
  • لزوم احساس مسئولیت مسلمانان نسبت به همدیگر
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ◄ زمان افتتاح فرودگاه کربلا اعلام شد!
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • دولت با نظام بانکی شوخی ندارد
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد